Elkészítési idő: 40 perc (plusz 2 óra pihentetés)
Hozzávalók (Kb. 20 darabhoz):
A Milka Raviolihoz : 1 tojás, 1 evőkanál víz, 1/2 tábla (50g) Milka Nuss-Nougat („Mogyorónugát"), 1 evőkanál olaj, 125 g liszt
A sajt-dió-banán töltelékhez: 1 banán, 125 g sajt, 20 db fél dióbél megtörve,
1 teáskanál citromlé
A sherry-öntethez: 100 ml tej, 1/2tábla (50 g) Milka fehércsokoládé, 2 tojássárgája, 30 cl sherry
A tojást vízzel elkeverjük. A Milka Nuss-Nougat-ot darabokra tördeljük, vízben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, és simára keverjük. Az olajat a felolvasztott Miikához öntjük és hozzáadjuk a tojás-víz keverékhez, végül a lisztet is beledolgozzuk. A masszát kézzel dagasztjuk tovább, míg a tészta nyúlós nem lesz. Ha szükséges, hozzáadhatunk még egy kevés lisztet. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órán át szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. Ezután 4 részre osztjuk, mindegyiket 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Egy 8 cm átmérőjű pohárral kb. 5 kört szaggatunk ki belőle. Az elkészített banántöltelékből (leírása az alábbiakban) mindegyik kör közepére egy teáskanálnyit helyezünk. A kör alakú tésztadarabokat tojássárgájával bekenjük, azután félbehajtjuk őket. A tésztát villával megszurkáljuk. Forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük. Sherry-zabaionéval tálaljuk. A banánt összepasszírozzuk és a sajttal összegyúrjuk. Az apró darabkákra tört diót citromlével elkeverve a sajthoz adjuk, és az egészet jól megkeverjük. A tejet az összetördelt Milka fehércsokoládéval együtt felmelegítjük és kevergetés közben felolvasztjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése