Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók kb. 250 g-hoz: 1 tábla (100 g) Milka Alpesi tejcsokoládé,
125 g tejszínes sajt, 1 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál napraforgómag
A Milka tejcsokoládét darabokra törjük, vízben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk és simára keverjük. Egy teáskanálnyi sajtot a felolvasztott Milka csokival jól elkeverünk, majd a megmaradt sajtot a juharsziruphoz adjuk. A napraforgómagokat apróra daraboljuk, és hozzákeverjük a krémhez. Fehér kenyérre vagy péksüteményre kenve kitűnő csemege!
Tipp: A Milka csokoládét sohasem közvetlenül olvasszuk fel, hanem mindig „vízfürdőben". Ehhez a darabokra tördelt Milka csokoládét tűzálló tálba, majd ezt egy tál forró vízbe kell tenni, azután a csokit folyton kevergetve fel kell melegíteni. Még egyszerűbb a Milka csokit mikrohullámú sütőben felolvasztani, mégpedig 600 Watton kb. 1 percig.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése