Ropogós szeletek

Elkészítési idő: kb. 40 perc (plusz 30 perc pihentetés)


Hozzávalók 1 sütőnyi adaghoz

 

A tésztához: 300 g liszt, 3 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, 9 evőkanál víz

A ropogós bevonathoz: 300 g tejszín, 300 tábla (300 g) Milka tejszínkrémes csokoládé, 200 g aprított mogyoró

 

A gyúrható vagy keverhető alkotórészeket jól összedolgozzuk, kézzel összegyúrjuk, amíg sima, krémes állagú tésztát nem kapunk. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és kb. 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd egy sütőbe tesszük. A tejszínt egy edénybe rakjuk, felmelegítjük, és a darabokra tördelt Milka csokoládét feloldjuk benne. Alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig hagyjuk megvastagodni. Hozzáadjuk a mogyorót, és mindent jól elkeverünk. A bevonatot a tésztára tesszük és 200 °C-on kb. 15 percig sütjük. Miután elkészült, négyzet alakúra, majd háromszögekké szeleteljük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése