Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók 12 likőröspohárhoz: 2 tojás, 20 g porcukor, 1/2 tábla Milka Alpesi tejcsokoládé, 150 g tejszín, 1 késhegynyi fahéj, 50 ml alkohol (96%, gyógyszertári)
A tojást mixerben habosra verjük, és kevergetés közben lassan a tojásmasszába szitáljuk a porcukrot. A Milka csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, simára keverjük és evőkanállal, kevergetve a tojásmasszához adjuk. A tejszínt lassan hozzátöltjük, majd az alkoholt kis adagonként hozzákeverjük. Az egészet jól átkeverjük. Egy tiszta üvegbe töltjük, 24 órán át pihentetjük, majd ismét jól átkeverjük. Hidegen tartjuk, fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékletre tesszük. Fogyasztás előtt mindig fel kell rázni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése