Milka Tiramisu

Elkészítési idő: kb. 25 perc


Hozzávalók (4 személyre): 2 tojássárgája, 50 g cukor, 1 tábla (100 g) Milka Alpesi tejcsokoládé, 125 g tejszín, 250 g Mascarpone, 50 ml eszpresszókávé, 4 evőkanál Amaretto, 125 g Amarettini

 

A tojássárgáját a cukorral habosra felverjük, 4 szeletet a Milka csokoládéból mikrohullámú sütőben vagy vízben megolvasztunk, simára keverjük, rövid ideig hűlni hagyjuk, és kevergetés közben teáskanálnyi tojásmasszát adunk hozzá, majd a Mascarponét is hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, majd a Mascarpone krém alá kenjük. Az eszpresszókávét az Amarettóhoz öntjük. Egy téglalap alakú formába (10x20x10 cm) egy réteg Amarettinit teszünk, 3 evőkanál eszpresszókávé-Amaretto keveréket oszlatunk el rajta, egy réteg Mascarpone krémet teszünk minderre, majd ismét egy sor Amarettini következik, és így tovább. A legtetejére Mascarpone krémet teszünk. A megmaradt Milka csokoládét rövid időre fagyasztóba tesszük, majd reszelővel lereszeljük. A lereszelt Milka csokit a Tiramisu tetejére szórjuk. Hűtve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése