Csillagtallér

Elkészítési idő: kb. 20 perc (plusz 15 perc felengedési idő)


Hozzávalók kb. 14 darabhoz: 2 szelet mélyhűtött leveles tészta (10x20 cm), 1 tábla Milka Alpesi tejcsokoládé, 1 tojássárgája


A leveles tésztát deszkára fektetjük, és hagyjuk felengedni (kb. 15 perc). Mindegyik tésztalapot duplán kitekerjük és egy csillagformával duplán csillagokat szaggatunk (a csillag legalább 5 cm átmérőjű legyen). Minden csillag közepére egy kocka Milka csokit teszünk, a csillagok széleit tojássárgájával bekenjük, és mindegyikre rátesszük a második réteg csillagot. A széleknél óvatosan egymáshoz nyomkodjuk a csillagokat. 14 darab süteményt készíthetünk el így. A maradék tojássárgáját a csillagokra kenjük. A csokival töltött csillagokat sütőfóliával kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése