Hógombóc

Elkészítési idő: kb. 20 perc (plusz 2-3 óra fagyasztás)


Hozzávalók fél literhez: 1 tojás 1 tojássárgája, 30 g porcukor, 300 ml tej, 1 fél tábla (150 g), Milka fehércsokoládé vagy Milka Noisette

 

Egy nagyobb méretű tűzálló tálban a tojást és a tojássárgáját habverővel vagy elektromos kézi mixerrel elkeverjük. Lassan, kevergetés közben hozzászitáljuk a porcukrot, míg halványsárga krémet nem kapunk. Ezután 5 evőkanál forró tejet elkeverünk a tojáskrémben, majd a maradék tejet is hozzátöltjük. A csokoládét összetörjük. A tojáskrémet tartalmazó tálat egy tűzhelyen lévő, forró vízzel megtöltött edénybe helyezzük, a tojás­krémhez adjuk a csokoládédarabkákat, és lassú tűzön addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad. A krémet kb. még 5 percen át tovább keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, áttöltjük egy másik tálba, és időnként megkeverve hagyjuk kihűlni. A krémet fagylalt­készítő gépben előírás szerint is elkészíthetjük, vagy lefagyasztjuk (kb. 2-3 óra). A megfagyott masszát ismét felverjük és újból lefagyasztjuk, míg meg nem szilárdul.


Tipp: Gyorsöntet á la Milka-val és pirított mandulával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése