Elkészítés: 20 - 20 perc
Sütési hőfok: 150 ℃
Sütési idő: 40 perc
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 db tojás, 5 evőkanál tej, 5 evőkanál méz, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 18 dkg porcukor, 15 dkg Rama margarin, fél csomag sütőpor
Krém:
5 evőkanál liszt, 4 db tojássárgája, 7 dl tej, 1 db vaníliás cukor, 25 dkg Rama margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
Tortadara, vagy reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta:
A Rama margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport. Jól összegyúrjuk az egészet és zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsi hátulján négy lapot sütünk belőle.
Krém:
Az 5 evőkanál lisztet és a 4 tojássárgát kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Amíg hűl a főzött krém, a Rama margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk, vagy csokoládét reszelünk.
Változatok:
Búzadarát is tehetünk a főzött krémbe liszt helyett.
Ha a krémbe 1 evőkanál kakaóport teszünk, csokoládés, mézes tésztát kapunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése