Hozzávalók (kb. 40 szelet):
Tésztához:
3 tojás (közepes méretű), 90 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 80 g búzaliszt, 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
Kevés ribizlilekvár
Krémhez:
250 ml hideg habtejszín,
1 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 tasak habfixáló
Ezenkívül:
250 g gesztenye massza, 3 evőkanál porcukor, 2 teáskanál rum aroma, 1 tortabevonó a díszítéshez
Előkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát széltében kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése