Babapiskóta tészta alaprecept

Hozzávalók:

4 tojássárgája (közepes méretű), 10 dkg porcukor, 1 tasak vanillincukor, 12 dkg liszt, 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő, 4 tojásfehérje (közepes méretű), 1 evőkanál cukor, 2 púpozott evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és habverővel keverjük habosra. A sárgákhoz keverjük hozzá az elegyített lisztet és keményítőt. A tojásfehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük, hogy a piskóták minél magasabbak legyenek. A hab negyedrészét a masszához keverjük és a maradék habot óvatosan beleforgatjuk a fellazított masszába.
A tésztát nyomózsákba töltjük, és babapiskótákat formálunk a kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjuk meg a piskótákat porcukorral, majd miután ezt beszívta, szórjuk meg még egyszer.

Sütés után egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó- és felsősütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése