Hozzávalók (kb. 25 szelet):
Tésztához:
180 g búzaliszt, 1/2 tasak sütőpor, 1 teáskanál citrom aroma100 g darált mogyoró, 2 tojás (közepes méretű), 125 ml hideg habtejszín, 150 ml tejföl
Ezenkívül:
50 ml víz, 1 citrom facsart leve, 4 evőkanál porcukor
Krémhez:
500 ml joghurt (natúr, édes), 80 g porcukor, 2 citrom reszelt héja és leve, 6 lap lapzselatin
Díszítéshez:
Friss citromfű
Előkészítés:
A tepsit (kb. 25 x 25 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele. A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése