Csokoládés pite

Elkészítés: 50 - 60 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 50 perc


Hozzávalók:
Édes tészta:
100 g cukor, 2 tojássárgája, 1 csipetnyi só, 1/2 rúd vanília, 200 g átszitált liszt, 125 g vaj vagy sütőmargarin

Csokoládékrém:
2 dl tej, 60 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 100 g vaj vagy sütőmargarin, 2 evőkanál kakaó, 200 g 70 %-os étcsokoládé, 80 g csokoládébevonó

Elkészítés:

Először készítsük el a csokoládékrémet: időnként megkeverve forraljuk fel mérsékelt hőfokon a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kockára vágott vajat vagy sütőmargarint. Szitáljuk a kakaót egy tálba. Öntsük hozzá a tejet állandóan kevergetve. Töltsük át az egészet az edénybe és főzzük az első gyöngyözésig, folyamatosan keverve. Tegyük bele a darabokra tört csokoládét. Hagyjuk pihenni 5 percig, amíg a csokoládé feloldódik, majd verjük fel kézi habverővel és hagyjuk kihűlni. Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat vagy sütőmargarint és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazbabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a babot, majd süssük még 5 percig. Öntsük a csokoládékrémet a tésztára és hagyjuk kihűlni. Készítsük el a bevonatot és hagyjuk hűlni, majd egyenesen fedjük be vele a lepényt.

Forrás: noiportal.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése