Hozzávalók (kb. 18 szelet):
Tésztához:
5 tojás (közepes méretű), 150 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 150 g búzaliszt, 1 késhegynyi sütőpor
Krémhez:
3 levél lapzselatin, 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília, 500 ml tej, 60 g cukor, 2 teáskanál rum aroma, 200 ml hideg habtejszín
Ezenkívül:
1500 g banán (kb. 7-8 darab), 300 g étcsokoládé, 2 evőkanál napraforgó olaj
Előkészítés:
A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás alapján feloldjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján 60 g cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatint a még meleg pudinghoz keverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát. A pudingot egy tálba öntjük, hidegvízbe állítjuk, és folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel átkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tejszínes pudingkrémet a tésztára rétegezzük, tetejét elsimítjuk, fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A banánokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Majd a krémet a banánkarikákkal befedjük.
A csokoládét 2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával gőz felett felolvasztjuk, majd a csokoládémázzal a sütemény tetejét bevonjuk. A máz megszilárdulását követően a süteményt melegvízbe mártott késsel felszeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése