Mézes-krémes piskóta

Elkészítés: 40 - 50 perc
Sütési idő: 10 perc

Hozzávalók:
Piskótatekercs:
5 db tojás, 5 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 kanál víz, 5 kanál liszt, 1/2 csomag sütőpor (kb), lekvár

Tészta:
1 kanál méz, 1 tojás, 2 kanál tej, 15 dkg porcukor, 4 dkg sütőmargarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál kakaó, 25 dkg liszt,

Krém:
4 dl tej, 4 kanál liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor

Elkészítés:

A szokásos módon megsütjük a piskótatekercset. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a sütőporos lisztet, közben pedig hozzáadjuk a vizet. Hozzáöntjük a felvert habot, összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük lekvárral és feltekerjük. A margarint, mézet, tejet, tojást, porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót, ezt összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán megsütjük. A tejet a liszttel felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a két krémet összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük krémmel és erre szorosan egymás mellé rárakjuk a felszeletelt piskótatekercset, majd utána újból megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a felső lapot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése