Kókuszos szelet

Elkészítés: 30 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 25 perc

Hozzávalók:
Tészta:
1 csomag sütőpor, 12,5 dkg Rama margarin, 1 evőkanál kakaó, 1 tojás, 15 dkg porcukor

Töltelék :
6 tojásfehérje keményre vert habja, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék

Sárga krém:
6 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 12,5 dkg Rama margarin

Tetejére:
20 dkg étcsoki

Elkészítés:

A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat és összegyúrjuk. Két lapra nyújtjuk lisztezett felületen. Az egyiket kikent, liszttel megszórt közepes méretű tepsibe fektetjük. A tészta kicsit lágy, óvatosan nyújtsuk, mert szakadhat. A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, majd rásimítjuk a tésztára. Erre kerül a tészta másik fele. Előmelegített, közepes, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni. A hideg tésztára jön a sárga krém: ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele lassan a liszttel és a cukorral elkevert tojássárgát, majd folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Időnként megkeverve lehűtjük, robotgéppel jól átkeverjük és elegyítjük a habosra kevert margarinnal. Tetejét tortabevonóval, vagy csokimázzal vonjuk be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése