Finom gesztenyés, tejszínes szelet

Sütési idő: 20-25 perc

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás, 30 dkg cukor, 10 kanál víz, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 sütőpor

Töltelékhez:
2,5 dl tej, 4 kanál liszt, 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 1csomag gesztenyemassza, 1 rumaroma

Tetejére:
2 csomag tejszínhab, 3 csomag habfixáló, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt csoki

Elkészítés:

A tojássárgát a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérje felvert habját, majd megsütjük. A lisztet a tejjel felfőzzük, a Ramát a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt krémet, a gesztenyét és a rumaromát. A krémet a tésztára kenjük. Közben felverjük a tejszínt a vaníliával és a habfixálóval, majd a krém tetejére kenjük. Tetejére reszelt csokoládét tehetünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése