Puncsos babapiskótás mézes sütemény

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt, 1 db tojás, 8 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanáltej, 5 dkg sütőmargarin, 1 kávéskanál kakaópor, 1/2 kávéskanál szalalkáli

A töltéshez:
babapiskóta

A krémhez:
3 csomag puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 20 dkg sütőmargarin, 20 dkg porcukor

A babapiskóták locsolásához:
rum, vagy rumaroma

A mázhoz:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott sütőmargarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, kisodorjuk, majd két lapot sütünk 20x30 cm-es sütőmargarinnal lekent tepsi hátán. A tésztát kihűtjük.

A krém: A pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. A többi tejet is hozzákeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A sütőmargarint kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.

A tészta: Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd befedjük a másik lappal és cukormázzal bevonjuk. A porcukrot a citromlével és a málnaszörppel fényesre keverjük, vagyis addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, majd 2 evőkanál olvasztott, de nem meleg sütőmargarint adunk hozzá és azzal még tovább keverjük. Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.

Elkészítés: 60 perc
Sütési hőfok: 160 ℃
Sütési idő: 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése