Hozzávalók:
4 tojás, 13 evőkanál cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 13 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál tej
Krém:
5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaníliaaroma, vagy 1 vaníliás cukor,
20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
10 kg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát 2 egyforma adagra osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 evőkanál tejet. A barna tésztát sütőmargarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje át nem sül. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. Felforraljuk a tejet a cukorral és a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket. A krémet rákenjük a barna tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük és elsimítjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Hagyjuk teljesen kihűlni és csokival vonjuk be.
Elkészítés: 40 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése