Gesztenyekocka

Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás, 6 kanál cukor, 1 dl olaj, 6 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 2 kanál kakaópor

Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingpor, 1 kanál liszt, 7 dl tej, 50 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 csomag gesztenyemassza, 2 csomag babapiskóta, 2 dl kávé, pici rum

Tetejére:
tejszínhab

Elkészítés:

Piskóta:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, az 1 dl olajat belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább verjük. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. 180 ℃-on 20 percig sütjük.

Krém:
A pudingokat a cukorral tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszelünk 1 gesztenyemasszát. Összekeverjük, majd 2 dl felvert tejszínt adunk hozzá. A növényi tejszín a legjobb. A kihűlt piskótát megkenjük a krém felével, rumos kávéba áztatott babapiskótával befedjük, majd a krém másik részét kenjük rá. Tetejére 3 dl felvert tejszínt teszünk és csokireszelékkel díszítjük.

Elkészítés: 1 - 20 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 20 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése