Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg Rama sütőmargarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor
A tekercshez:
3 tojás, 5 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő, 1 evőkanál kakaópor, 1 csapott kávéskanál sütőpor, 2 evőkanál hideg víz, 1 csipet só, 9 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor
A krémhez:
2 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor, 30-35 dkg porcukor, ízlés szerint, 7 dl tej, 40 dkg Rama margarin, 75 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 2 evőkanál rum
A tetejére:
6 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 3-4 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A tekercs hozzávalóiból barna piskótát sütünk közepes méretű tepsiben. Amikor megsült egy konyharuhára téve melegen feltekerjük. A torta készítése: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük, felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.
Elkészítés: 90 perc
Sütési idő: 40 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése