Duplán citromos szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 1 citrom leve és héja, 8 dkg olvasztott Rama margarin, 1 sütőpor, 12 dkg liszt

A mázhoz:
15 dkg porcukor, fél citrom leve (2 ek)

Elkészítés:

A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük, belereszeljük a citrom héját, a levét belefacsarjuk, hozzáadjuk az olvasztott, langyos margarint. Tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. 25x30 cm-es tepsiben sütjük. Ha kihűlt citrommázzal bevonjuk. A porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A tésztára kenjük és dermedni hagyjuk.

Elkészítés: 50 perc
Sütési idő: 25 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése