Kókuszcsiga

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 5-6 evőkanál baracklekvár

Töltelékhez:
4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék

Tetejére:
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A kekszet daráld le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárra dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőszekrénybe amíg a krém elkészül. Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el. A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket és mielőtt felszeletelnéd hűtsd le.

Elkészítés: 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése