Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás, 10 dkg liszt, fél sütőpor, 2 dkg kakaópor, 2 evőkanál olvasztott sütőmargarin, 2 evőkanál víz, 12 dkg cukor
A krémhez:
1 tubus sűrített tej, 2 dl tejszín, 4 evőkanál kókuszreszelék, 2 teáskanál zselatinpor (6 evőkanál vízben feloldva)
A mázhoz:
1 tortabevonó, 1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, amíg karamellizálódik, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsurgatjuk a sűrített tejet és ezzel keményre verjük. A végén belekeverjük a kókuszt. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére tesszük. Kókusszal díszítjük.
Elkészítés: 60 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése