Hozzávalók:
Tésztához:
200 g lágy nugátkrém
4 tojássárgája (közepes méretű)
1 tasak vanillincukor
80 g porcukor
1 csipetnyi só
70 g búzaliszt
Fél tasak sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Pudingpor vaníliaízű
100 g darált mandula
4 tojásfehérje (közepes méretű)
Kevés narancslikőr (Cointreau)
Krémhez:
200 ml narancslé
50 ml narancslikőr (Cointreau)
1 narancs reszelt héja
4 evőkanál porcukor
1 tasak zselatin
200 ml tejszín
Díszítés:
Kevés csokiforgács
Néhány darab apróra vágott pisztácia
Előkészítés:
A sütőformát (28 x 10 cm) kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A nugátot a tojássárgájával, a porcukorral és a sóval elkeverjük.
A lisztet a sütőporral és a pudingporral összekeverjük, az előző masszára szitáljuk, majd a mandulát is beleforgatjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, és óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát a sütőformába töltjük, és elsimítjuk, majd a formát az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A zselatint 50 ml vízzel, a narancslével, a narancslikőrrel, a reszelt narancshéjjal és a cukorral elkészítjük. A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a dermedni kezdő zselatinos krémhez.
A lehűtött süteményt háromfelé vágjuk, kevés narancslikőrrel meglocsoljuk, és a krém 3/4-ével megtöltjük.
A maradék krémmel a sütemény felső részét és az oldalát megkenjük, majd csokiforgáccsal és pisztáciával díszítjük.
Tipp:
Narancslikőr helyett használhatunk 250 ml narancslevet a töltelék ízesítéséhez.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése