Előkészítés:
A 24 cm átmérőjű kuglóf sütőformát kivajazzuk, belisztezzük.
Hozzávalók:
Keverttészta:
250 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor
1 csipetnyi só
4 tojás (közepes méretű)
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor
50 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
100 ml tej
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
2 hámozott banán
Díszítés:
Egy kevés porcukor
Fél teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat konyhai robotgéppel elkezdjük keverni, majd lépésről lépésre hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és habosra keverjük. A tojásokat egyesével félpercenként hozzákeverjük a robotgép legmagasabb fokozatát használva. A lisztet, a sütőport, a keményítőt, a fahéjat összekeverjük és a vízzel váltakozva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőformába töltjük, majd a banánokat felkarikázzuk, és elosztva a tésztába nyomkodjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60 perc
A süteményt a sütőformában még 10 percig állni hagyjuk, ezután kivesszük a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, majd meghintjük vele a kuglófot.
Tipp:
A sütemény lefagyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése