(kb. 12 darab)
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g étcsokoládé
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g porcukor
1 tasak vanillincukor
2 tojás (közepes méretű)
275 g búzaliszt
2 csapott teáskanál sütőpor
125 ml tej
50 ml narancslé
50 g kandírozott narancshéj
Ezenkívül:
1 tasak ét tortabevonó
12 szál vörös rózsa
Előkészítés:
A muffin sütőformát kivajazzuk vagy 12 db muffin papírformát egy tepsibe állítunk. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A csokoládét apróra törjük, a felét gőz felett megolvasztjuk. A vajat egy keverőedényben az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, vanillincukrot, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához szitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet és a narancslevet is. Végül hozzáadjuk a csokidarabokat és a kandírozott narancshéjat. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkát levágva a mázat a muffinokra csurgatjuk. Ha szükséges, tortakés segítségével elsimítjuk, majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A rózsák szárát megtisztítjuk, a leveleket és a tüskéket óvatosan eltávolítjuk, és lemetszünk belőle annyit, hogy kb. 10 cm hosszú szár maradjon. Minden muffin közepébe egy-egy szál előkészített rózsát szúrunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése