Narancsos csokoládé álom

(kb. 10 db)

Hozzávalók:

Tésztához:


1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 db tojás (közepes méretű)
150 ml tej
50 ml napraforgó olaj
1 narancs reszelt héja

Narancsszószhoz:

1 tasak Instant Zselatin fix
300 ml narancslé
50 g porcukor

Ezenkívül:


Darabolt mandula, dió, mogyoró vagy kókuszreszelék a díszítéshez

Előkészítés:

Kivajazunk 10 szufflé formát vagy hőálló csészét, és tetszés szerint megszórjuk mandulával, mogyoróval, dióval vagy kókuszreszelékkel. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tészta alapport és a csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tejet, tojást, az étolajat és a narancshéjat, majd kézi habverővel sima tésztává keverjük. A tésztát egyenlően elosztjuk az előkészített formákba, a sütőformákat egy tepsibe állítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A szószhoz a zselatin fixet hozzákeverjük egy konyhai robotgéppel a narancsléhez, 1 percig keverjük, majd hozzákeverjük a cukrot. A szószt legalább egy óráig a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Tálalás előtt kicsit átkeverjük. A kihűlt süteményeket kivesszük a formákból, tányérra helyezzük, majd a narancsöntettel meglocsolva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése