Hozzávalók:
1,5 dl víz, fél kg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom lereszelt héja, 10 dkg darált keksz, 20 dkg tejpor, 10 dkg étcsoki, 15 dkg teavaj, 15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia, törökmogyoró, stb... vegyesen, 1evőkanál rum, nyers kakaópor, vagy csokoládé
Először is egy tepsit, vagy nagyobb tálcát vékonyan kivajazunk. A cukrot másfél liter vízben feltesszük főni, és forrás után még három percig hagyjuk a lobogó lángon. Azután vegyük le, hagyjuk kicsit hűlni, és amikor elkezd besűrűsödni, keverjük el benne a vaníliás cukrot, a vajat, az apró darabokra tört csokit, a reszelt citromhéjat és a tejport. Alaposan dolgozzuk össze, majd takarjuk le, és egy napot hagyjuk állni. Másnap keverjük el benne alaposan a rumot, a magvakat és a kekszet, simítsuk bele a tepsibe, és hagyjuk még egy napig száradni, majd tegyük be a hűtőbe néhány órára. Ezután késsel szeleteljük kívánt nagyságúra, majd forgassuk meg a keserű kakaóporban, vagy olvasztott csokiban.
Forrás: topreceptek.blogspot.com
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése