Hozzávalók:
1 kg cukor, 3 dl víz, kakaó, csokoládéreszelék, 1-2 citrom vagy narancs, likőraromák.
csomagoláshoz: selyempapír, celofán, díszes csomagolópapír, alufólia, aranyszál.
Elkészítés:
Egy kg cukorhoz 3 dl vizet adunk és addig főzzük, míg szálasodni nem kezd. Ezután a cukrot áttöltjük egy vízzel kiöblített, nagyobb porcelántálba, vízzel gyengén meglocsoljuk, és hideg helyre tesszük.
Mikor kihűlt, fakanállal addig keverjük, míg szép hófehér pép lesz belőle. Annyi részre osztjuk, ahányféle ízű szaloncukrot akarunk készíteni. Az egyes részeket az illető ízzel külön-külön felmelegítjük és hideg fémlapra helyezett, fenék nélküli fadobozba töltjük. Ha kissé megkocsonyásodik, megnedvesített késsel lesimítjuk és kocka vagy téglalap alakúra vágjuk. Mikor az egyes darabok véglegesen megszilárdultak, becsomagoljuk őket.
Narancs- és citromízűt úgy csinálhatunk, hogy finom reszelőn lereszeljük 1-2 citrom vagy narancs héját, és levükkel együtt beleöntjük a felmelegített szirupba. Ugyanúgy keverhetünk a cukorszirupba kakaót, csokoládét vagy menta-, esetleg másfajta likőraromát is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése