Hozzávalók:
50 dkg dióbél, 2 citrom reszelt héja, 4 evőkanál rum (elhagyható), 1 narancs reszelt héja, 1 narancs leve, 1 citrom leve, 5 evőkanál házi savanykás lekvár (cukormentes), 15 dkg 80% kakaótartalmú csokoládé, 5 evőkanál olaj, 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
A diót pirítsd meg (gyorsan megég!), majd őröld finomra. Gyúrd össze a hozzávalókat. Formázz kis golyókat, majd nyomd le egy kicsit, hogy ne guruljanak el. Állítsd őket selyempapírral bélelt nagy tepsibe, vagy sűrű rácsra.
Törd össze a csokoládét, és olvaszd fel az olajjal és a vajjal, majd teáskanállal csurgasd a golyókra, így szép fényes marad a bevonat. Hagyd megdermedni, majd mártsd a talpukat az újramelegített csokoládéba.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése