Rumos-marcipános "Házi"szaloncukor

Hozzávalók:
20 dkg hántolt mandula, 15 dkg porcukor, kandírozott narancshéj, egy kupica rum, 20 dkg étcsokoládé (Tibi 60%-os csoki)

Elkészítés:
A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni és lassan kell adagolni!
Miközben kézzel keverjük, mehet bele a kandírozott narancshéj. (A recept, egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.)
Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad.

Forrás: mommo.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése