Hozzávalók:
50 dkg dió, 4 evőkanál rum, 1 narancs, 1 citrom, 5 evőkanál savanykás lekvár, 15 dkg étcsokoládé, 5 evőkanál olaj, 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
A diót zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A citrom és a narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a dióhoz adjuk a rummal és a lekvárral együtt, összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk, megnyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a vajjal, majd megmártjuk benne a bonbonokat. Hagyjuk megdermedni, majd csinos kis papírkákba csomagoljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése