Hozzávalók (kb. 30 darab):
Tésztához:
100 g búzaliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 75 g barnacukor,
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor, 50 g lágy vaj vagy margarin,
1 tojás (közepes méretű), 50 g étcsokoládé apróra törve,
150 g meggy.
Előkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk. A tepsit
(30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
A csokoládé és a meggy kivételével a többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel először
alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük. Majd a meggyet és a csokoládét is hozzáforgatjuk. A tésztából egy evőkanál segítségével diónyi halmokat
helyezünk egymástól kellő távolságra a tepsibe. A tetejét kicsit megnyomjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 11 perc
A megsült süteményeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése