Hozzávalók (kb. 16 szelet):
Tésztához:
Fél csomag (kb. 50 g) ostyalap.
Olaszos krémhez:
2 tasak "Aranka" vaníliaízű krém puding, 250 ml tej,
250 ml habtejszín, 130 g meggy (magozott), 100 g tejcsokoládé.
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Aranka csokoládéízű krém puding, 250 ml tej.
Ezenkívül:
250 ml tejszín, 1 tasak Bourbon Vaníliás cukor, 1 tasak habfixáló, 1 tasak étcsokoládés tortabevonó
Előkészítés:
A magozott meggyet jól lecsöpögtetjük, a tejcsokoládét apróra törjük. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) keretét egy tortatára helyezzük. Az így előkészített formába megfelelő méretűre vágott ostyalapot helyezünk.
Elkészítés:
A krémhez az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás, de tej és tejszín felhasználásával elkészítjük.
A meggyet és a csokoládét hozzáforgatjuk.
A krémet az ostyára töltjük, tetejét elsimítjuk. 3 órára mélyhűtőbe helyezzük.
A krémes mázhoz az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 250 ml tejjel elkészítjük.
A megfagyott süteményről a keretet eltávolítjuk, majd a csokis krémmel a tortát bevonjuk. Majd tálalásig visszatesszük a mélyhűtőbe.
Tálaláskor a tejszínt a Bourbon vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, a tejszínhabot habzsákba töltjük.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. Végül a parfé tortát a tejszínhabbal és a tortabevonóval díszítve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése