Címkék:
Egyéb,
Liszt nélkül
Hozzávalók: (kb. 4 adag)
250 g vegyes erdei gyümölcs, 200 ml hideg habtejszín, 250 ml tej (2,8 vagy 3,5 %-os) vagy aludttej, 1 tasak zselatin fix,
50 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 1 citrom reszelt héja.
Előkészítés:
Az gyümölcsöket óvatosan leöblítjük, jól lecsöpögtetjük, a nagyobb szemeket félbe vágjuk.
Elkészítés:
A tejhez a zselatin fixet hozzáadjuk, és jól elkeverjük(amennyiben aludttejet használunk, úgy azt a zselatin fix hozzáadása előtt keverjük jól át).
Majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémhez forgatjuk.
A gyümölcsök felét a krémhez keverjük. A krémet desszertes tálakban vagy poharakban a maradék gyümölcsökkel rétegezve elosztjuk.
1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Erdei krém desszert
Hozzávalók: (kb. 4 adag)
250 g vegyes erdei gyümölcs, 200 ml hideg habtejszín, 250 ml tej (2,8 vagy 3,5 %-os) vagy aludttej, 1 tasak zselatin fix,
50 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 1 citrom reszelt héja.
Előkészítés:
Az gyümölcsöket óvatosan leöblítjük, jól lecsöpögtetjük, a nagyobb szemeket félbe vágjuk.
Elkészítés:
A tejhez a zselatin fixet hozzáadjuk, és jól elkeverjük(amennyiben aludttejet használunk, úgy azt a zselatin fix hozzáadása előtt keverjük jól át).
Majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémhez forgatjuk.
A gyümölcsök felét a krémhez keverjük. A krémet desszertes tálakban vagy poharakban a maradék gyümölcsökkel rétegezve elosztjuk.
1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése