Hozzávalók (kb. 24 szelet)
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 1 tasak Bourbon vaníliás cukor, 4 tojássárgája (közepes méretű), 150 g búzaliszt,
1 csapott teáskanál sütőpor
Ezenkívül:
4 tojássárgája (közepes méretű), 50 g mogyoró, 20 g porcukor,
1 teáskanál őrölt fahéj
Krémhez:
2 tasak zselatin fix,
500 g sárgabarack, 250 g natúr joghurt (édesfehér),
100 ml narancslé, 50 g porcukor, 1 tasak bourbon vaníliás cukor, 500 ml hideg habtejszín
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd apróra kockázzuk. A mogyorót durvára törjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat a konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot.
Majd a tojássárgákat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd két részletben a masszához szitálva sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe töltjük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon.
A tojáshabot a tésztán elosztjuk. A mogyorót a fahéjjal elkeverjük, majd a egyenletesen a tojáshabra szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát két részre vágjuk.
A tészta egyik felét a mogyorós felével felfelé egy tálra tesszük.
A krémhez a joghurtot először a zselatin fixszel, majd a narancslével, a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtos krém húzni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a felkockázott barackot. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd a tészta félretett felét a krémre fektetjük. A süteményt 2 órára hűtőszekrénybe
helyezzük.
Tálaláskor a süteményt tetszés szerint nagyobb kockákra vágjuk, a kockákat átlósan felezzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése