Hozzávalók (Kb. 12 darab):
Tésztához:
125 g Amarettini (mandulás keksz)
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
50 ml napraforgó olaj
100 ml tej
1 tojás (közepes méretű)
50 ml mandulalikőr (Amaretto)
Töltelékhez:
250 g mascarpone
25 g porcukor
1 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Decor Cukormáz marcipánízű
Kb. 3-4 teáskanál mandulalikőr (Amaretto)
Előkészítés:
A mandulás kekszből 12 darabot félreteszünk, a többit összemorzsoljuk (nejlontasakba tesszük, végét lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével összetörjük). A muffin papírformákat a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
Az alapport a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítjük úgy, hogy 100 ml tejet és a többi hozzávalót (mandulás kekszmorzsát, mandulalikőrt) is a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffin papírformában egyenletesen elosztjuk. A félretett mandulás kekszet egyenként a tészta tetejére helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc
A megsült muffinokat 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Majd a kihűlt muffinokat vízszintesen kettévágjuk.
A mascarponét a cukorral és a mandulalikőrrel egy habverő segítségével jól elkeverjük, majd habzsákba töltjük. A muffinok alsó felén a krémet egyenletesen elosztjuk, majd a muffintetőt a krémre helyezzük.
A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de víz helyett a mandulalikőrrel elkészítjük, majd a muffinok tetejét tetszés szerint lecsorgatjuk.
Tipp:
A krémet likőr helyett 2 teáskanál mandula aromával ízesíthetjük. A mázat likőr helyett vízzel is elkészíthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése