Hozzávalók(kb. 15 db):
Leveles tésztához:
1 mélyfagyasztott leveles tészta (500 g)
Töltelékhez:
25 g dióbél
1 alma (kb. 200 g)
Fél citrom leve
100 g marcipán massza
3 evőkanál narancslekvár
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
500 ml tej
3-5 evőkanál cukor
Előkészítés:
A leveles tésztát felengedjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A diót durva darabokra aprítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citrom levével megcsurgatjuk.
Elkészítés:
A tésztalapokat egy enyhén belisztezett munkalapon 30 x 40 cm-es lappá nyújtunk. A tésztát 15 egyenlő részre vágjuk. A marcipánt egy nylon tasakba téve (24 x 35 cm) lappá nyújtjuk, majd 15 részre vágjuk. Minden tésztalapokra egy teáskanál lekvárt kenünk úgy, hogy a szélein 1 cm-es sávot szabadon hagyunk. A megkent lapokra egy-egy marcipáncsíkot teszünk, és óvatosan összenyomunk. A marcipáncsíkokat megszórjuk Bourbon Vaníliás cukorral, és az almaszeletekkel befedjük. A diódarabokat az almára szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4–5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc
A pudingport a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A süteményt még melegen a vaníliás pudinggal tálaljuk.
Tipp:
Még ízletesebb lehet a sütemény, ha 1 gombóc vanília- vagy diófagylalttal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése