Címkék:
Karácsonyra,
Marcipános receptek,
Szaloncukrok
Hozzávalók:
- 1/2 kg cukor,
- 10 evőkanál víz
- ízesítő anyagok: feketekávé, marcipán, kókuszreszelék, kakaó vagy csokoládé és vaj.
Elkészítés:
Egy lábosba tegyünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben a forrástól számítva még 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után tegyünk tányérra egy kanál masszát, és gyorsan dörzsöljük el. Ha sűrűsödik és keményedik, akkor jó a cukor. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele az ízesítőket.
Amennyiben kávéízesítésűt szeretnénk, akkor egy jó adag erős feketekávét és 3 deka vajat keverjünk bele (rummal is gazdagíthatjuk). A csokoládést úgy készíthetjük, hogy kétkanálnyi kakaót adunk hozzá vagy - ha gazdagabban szeretnénk - 10 deka csokoládét és 5 deka vajat.
Az így elkészített masszát porcelántálon vagy márványlapon - de lehet műanyag vágódeszkán is - nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk. Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat.
Forrás: noiportal.hu
Marcipános szaloncukor – az ínyenceknek
Hozzávalók:
- 1/2 kg cukor,
- 10 evőkanál víz
- ízesítő anyagok: feketekávé, marcipán, kókuszreszelék, kakaó vagy csokoládé és vaj.
Elkészítés:
Egy lábosba tegyünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben a forrástól számítva még 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után tegyünk tányérra egy kanál masszát, és gyorsan dörzsöljük el. Ha sűrűsödik és keményedik, akkor jó a cukor. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele az ízesítőket.
Amennyiben kávéízesítésűt szeretnénk, akkor egy jó adag erős feketekávét és 3 deka vajat keverjünk bele (rummal is gazdagíthatjuk). A csokoládést úgy készíthetjük, hogy kétkanálnyi kakaót adunk hozzá vagy - ha gazdagabban szeretnénk - 10 deka csokoládét és 5 deka vajat.
Az így elkészített masszát porcelántálon vagy márványlapon - de lehet műanyag vágódeszkán is - nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk. Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat.
Forrás: noiportal.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése