Hozzávalók:
50 dkg tönkölyliszt
5 dkg darált mák
púpos kanál tejsavópor (vagy tejpor)
púpos kanál szódabikarbóna
3 evőkanál karobpor
2 evőkanál holland kakaó
4 evőkanál kókuszreszelék
fahéj
1 csomag vaj
2 tojás sárgája
4-5 natúr joghurt
Elkészítés:
Önts tönkölylisztet egy nagyobb keverőtálba. Keverd hozzá a darált mákot, tejsavóport, szódabikarbónát, karobport, holland kakaót, kókuszreszeléket, illetve ízlés szerint fahéjat. A kissé felolvasztott vajjal, a tojássárgákkal és a joghurtokkal gyúrd masszává. A kivajazott muffin sütőbe nedves kanállal a legkönnyebb egyenletesen elhelyezni az adagokat. Előmelegített sütőbe helyezve addig sütjük, míg a tűpróba pozitív eredménnyel zárul. Fontos, hogy amíg a muffin illatozni nem kezd - azaz kb. 15 percig -, ne nyisd ki a sütőt, mert összeesnek. Vajjal vagy csipkelekvárral a legfinomabb.
Megjegyzés:
Margarint is használhatsz vaj helyett, de a vajjal finomabb és tovább eláll. Ha kicsit levegősebb muffinra vágysz, egy kihagyott helyet massza helyett vízzel tölts meg. A frissen kisült muffinokat lefagyasztod, kb. 2 hónapig eltarthatók így. Felengedés után rövid időre tedd forró sütőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése