Tender torta

Elkészítési idő: kb. 70 perc


Hozzávalók (26 cm-es formához):


A piskótalaphoz: 4 közepes nagyságú tojás, 4 evőkanál hideg víz, 140 g cukor, 2 púpozott teáskanál sütőpor, 120 g liszt, 100 g őrölt mogyoró

A krémhez: 3 tábla (egyenként 100 g) Milka Haselnuss (törtmogyorós) csokoládé,

600 g Créme fraíche, 1 csomag (185 g) Milka Tender Nuss (mogyorókrémes) csokoládé

 

A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjéktől. A tojásfehérjéket és a vizet mixerrel keményre verjük. A tojássárgáját külön verjük habosra, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a massza krémes és szinte fehér nem lesz. A tojáshabot, a szitált liszttel össze­kevert sütőport és az őrölt mogyorót a tojássárgamasszához adjuk. Egy tortalap-sütőforma alját bevonjuk sütőpapírral, majd beletöltjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 percig sütjük.

A Milka törtmogyorós csokoládét darabokra tördeljük, vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és a Crème fraíche-sel elkeverjük. A kihűlt piskótalapot elfelezzük, az alsó részét megkenjük a krém felével, ezután rátesszük a másik piskótalapot. A torta tetejét és oldalait bevonjuk a maradék krémmel. Mindegyik Milka Tender Nuss-tekercset 12 azonos méretű karikára szeleteljük. Ehhez legjobb, ha éles kést használunk. Minden vágás előtt mártsuk forró vízbe, papírtörlővel töröljük meg, és úgy szeleteljük a karikákat. A tortát beborítjuk a Milka Tender Nuss-karikákkal. Tálalás előtt lehűtjük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése