Milka Répatorta

Elkészítési idő: kb. 80 perc


Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:

 

A tésztához: 160 g vaj, 100 g cukor, 4 tojássárgája, 100 g liszt, 1 csomag sütőpor, 2 tábla (egyenként 100 g) Milka Haselnuss (törtmogyorós) csokoládé, 250 g reszelt répa, 4 tojásfehérje

A mázhoz: 10 g kókuszvaj 1,5 tábla (150 g) Milka Alpesi tejcsokoládé, 1/2 tábla (50 g) Milka fehércsokoládé

 

A vajat a cukorral és a tojássárgájával habosra felverjük. A lisztet, sütőport és a mogyorót összekeverjük, és kevergetés közben a habhoz adjuk. Összetörjük a törtmogyorós Milka csokoládét, és a reszelt répával a tésztába keverjük, végül a keményre habosított tojásfehérjét a tetejére tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 45 percig sütjük. A sütés befejezése előtt néhány perccel a tészta tetejét takarjuk le alufóliával.

A fehér-öntethez a kókuszvajból egy késhegynyit veszünk, a Milka tejcsokoládéval együtt vízbe helyezett tálban vagy mikrohullámú sütőben a megmaradt kókuszvajat megolvasztjuk és a kihűlt torta­alapra kenjük. Hagyjuk megkeményedni. Felolvasztjuk a Milka fehércsokoládét egy késhegynyi kókuszvajjal, és fehér tehén­foltokat festünk a tortára. Hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. A sütemény akkor a legfinomabb, ha fagyasztás előtt legalább egy napig állni hagyjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése