Habkosár tejszínnel és cseresznyével

Elkészítési idő: kb. 1 óra


Hozzávalók (6 személyre):


A tésztához: 50 g vaj, 125 ml víz, 1/2 tábla (50 g) Milka Alpesi tejcsokoládé, 60 g liszt, 2 tojás

A krémtöltelékhez: 1 pohár (200 g) tejszín, 1/2 tábla Milka fehércsokoládé

A cseresznyés töltelékhez: 1 üveg (680 g) cseresznyebefőtt, 1 evőkanál ételkeményítő, 2 teáskanál cseresznyéié

 

A vajat és a vizet egy edényben felmelegítjük. A Milka csokoládét darabokra tördelve hozzáadjuk, és kevergetés közben felolvasztjuk. A vaj­víz-csokoládé keveréket, amint forrni kezdene, leemeljük a tűzhelyről. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük mindaddig, míg a massza el nem válik az edény szélétől. Az edényt visszatesszük a tűzhelyre, és a tésztát 1 percen át, állandó keverés mellett felhevítjük. Levesszük a tűzről, egy tojást kézi mixerrel hozzákeverünk a tésztához, majd a második tojást is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a massza vastag és fényes nem lesz.

Az egészet széles kiöntőnyílással ellátott nyomótasakba töltjük. Egy sütő­papírral borított tepsibe egymástól megfelelő távolságra hat habcsókot nyomunk a nyomótasakkal.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a habcsókok felső harmadát levágjuk, a tetejüket és az aljukat visszatoljuk a még meleg sütőbe, és kb. 5 percen át száradni hagyjuk őket.

50 ml tejszínt egy szelet összetört Milka fehércsokoládéval egy edényben felmelegítünk és összekeverünk, míg a csokoládé el nem olvad. A tejszínt és a csokoládét csomómentesen elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Míg a krém hűl, a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és alátesszük. A cseresznyét kiontjuk, a levét összegyűjtjük. Az ételkeményítőt 2 evőkanál cseresznyelével csomómentesen feloldjuk. 100 ml cseresznyelevet felfor­rósítunk, a feloldott ételkeményítőt kevergetés közben hozzáadjuk, és rövid ideig forraljuk. A besűrűsödött cseresznyelét, a maradék cseresznye levét és a lecsepegtetett cseresznyét összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A habcsókaljakba 2-2 evőkanál cseresznyemasszát töltünk, majd 2-2 evőkanálnyi krémet halmozunk rá, végül rájuk tesszük a habcsóktetőket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése