Keksz á la Milka sárgabarackkaramell

Elkészítési idő: kb. 40 perc

 

Hozzávalók (4 személyre) :


A tésztához : 30 g vaj, 2 tojás, 350 ml tej, 170 g liszt, 1 csipet só, zsír a sütéshez

A töltelékhez: 1/2 tábla (50 g) Milka Alpesi tejcsokoládé, 1/2 tábla (50 g) Milka Noisette, 100 g túró, 30 g tökmag

A sárgabarack­karamellhez: 2 evőkanál cukor, 1/2 pohár (100 g) tejszín, 1/2 tábla (50 g) Milka fehércsokoládé, 1 doboz (825 ml) sárgabarackbefőtt

 

A vajat egy fazékban addig melegítjük, míg megolvad. A zsírt a tojással, tejjel, liszttel, és egy csipet sóval egy tálban elkeverjük. A tésztát 15 percig pihenni hagyjuk. Egy kb. 20 cm átmérőjű serpenyőt zsírral kikenünk és egymás után 8 vékony tésztát sütünk.

A Milka Alpesi tejcsokoládét és a Milka Noisette-et darabokra törjük. A csokifalatokat vízben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, azután a masszát simára keverjük. A megolvadt csokoládét hagyjuk kicsit hűlni, és teáskanálnyi túróval jól elkeverjük, hogy krém legyen belőle. Apróra vágjuk a tökmagot, hozzáadjuk a krémhez, és újból jól eldolgozzuk.

A cukrot egy serpenyőben óvatosan felolvasztjuk, kevergetés közben hagyjuk megbarnulni. A karamellt gyorsan összekeverjük a tejszínnel. A sárgabarack levét (kb. 100 ml) hozzáadjuk a karamelltejszínhez. A barackokat négybe vágjuk, majd elkeverjük a karamelltejszínnel. Mind a 8 megsütött tésztát megkenjük egy evőkanálnyi barackos karamelltejszínnel, és feltekerjük őket.


Tipp: A kekszeket beletehetjük egy tűzálló tálba is, leöntve sárgabarack-karamellel, és 180 °C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt megsüthetjük. Melegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése