Milka-hab

Elkészítési idő: kb. 20 perc (plusz 3 óra a hűtésre)


Hozzávalók: 3 tojás, 50 ml tojáslikőr, 1,5 tábla (150 g) Milka félédes keserű­csokoládé, 150 g Crème fraíche, 1/2 tábla (50 g) Milka fehércsokoládé

 

Két tojást szétválasztunk, a sárgájukat a harmadik egész tojással együtt forró vízbe helyezett tálban kb. 5 percig habosra keverjük. Kiemeljük a tojáshabbal teli tálat és hideg vizes fürdőbe téve újból 5 percig tovább verjük a habot, majd hozzáadjuk a tojáslikőrt. A Milka félédes keserűcsokit vízbe helyezett tálban vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, simára keverjük és kissé hűlni hagyjuk. A Milka félédes keserűcsokit a Crème fraíche-sel elkeverjük, majd újból és újból mixerrel felverve a tojásmasszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a tetejére tesszük. Hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megkeményedni. (A legjobb, ha egész estén át hűtjük.) A Milka fehércsokoládét lefagyasztjuk, lereszeljük és a hab tetejére szórjuk.


Tipp: A Milka-hab nagyon ízletes a Finom Milka-öntettel


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése