Milka Nápolyi fehéröntettel

Elkészítési idő: kb. 30 perc (plusz 15 perc pihentetés)


Hozzávalók kb. 12 nápolyihoz: 50 g vaj, 2 tojás,

2 tábla Milka Alpesi tejcsokoládé,1/2 teáskanál sütőpor, 400 ml tej, 300 g liszt, 1 csipet őrölt szegfűszeg, 1 késhegynyi fahéj

 

A szobahőmérsékletű vajat egy tálba tesszük, és a tojásokkal habosra keverjük. A Milka csokoládét darabokra törjük, és forró vízbe helyezett edényben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, majd simára keverjük. Adagonként kevergertve a tálba tesszük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, váltogatva a tejjel a tésztához adjuk és elkeverjük. A tésztát kb. 15 percig pihentetjük, fahéjjal és szegfű­szeggel ízesítjük. A nápolyisütőt felforrósítjuk, bevajazzuk a sütéshez, a tésztaadagokat megtöltjük, és egymás után kisütjük. A sütőformát tartsuk melegen! A Milka-öntetet gazdagon a sütikre locsoljuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése