Körtetorta pisztácia-tejszínnel

Elkészítési idő: kb. 80 perc (plusz 30 perc pihentetés)


Hozzávalók (26 cm-es formához):


A Milka csokoládés omlós tésztához: 120 g liszt, 120 g ételkeményítő, 1 evőkanál cukor, 1 tojás, 80 g szobahőmérsékletű vaj, 1 tábla (100 g) Milka félédes keserűcsokoládé

A körte bevonathoz: 4 nagyméretű érett körte, 1 pohár (200 g) tejszín, 1/2 tábla (50g) Milka fehércsokoládé, 3 evőkanál feldarabolt zöldpisztácia

 

A lisztet, az ételkeményítőt és a tojásokat a kis darabokra szelt vajjal egy tálba tesszük. A Milka félédes keserűcsokoládét darabokra tördeljük, vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, simára keverjük és a többi hozzávalóhoz öntjük. Mindenzt kézzel, s ima tésztává jól összegyúrjuk. Frissen tartó fóliába tesszük, és kb. fél órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezután a tésztát egy bevajazott tortaformába tesszük, egy villa hegyével több helyütt megszurkáljuk.

A körtéket meghámozzuk és felszeleteljük. Az omlós tésztaalapot beborítjuk a legyezőformában kirakott körteszeletekkel. A tejszínt felmelegítjük, darabokra tördeljük a Milka fehércsokoládét, és a tejszínben felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a körtékre öntjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 40 percig sütjük. Végül megszórjuk a tetejét pisztáciával, és tálaljuk. Melegen és hidegen is fogyasztható.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése