Csokoládés-kekszes fagylalttorta

Elkészítési idő: kb. 50 perc (plusz 3 óra a fagyasztásra)


Hozzávalók (26 cm-es formához):


A tortalaphoz: 4 tojás, 2 evőkanál langyos víz, 100 g cukor, 5 szelet (150 g) Milka Schoko& Keks („Csoki és Keksz"), 200 g őrölt mandula, 2 púpozott teáskanál sütőpor

A fagylalthoz: Kb. 250 ml Milka Hógombóc 

1 pohár (200 g) tejszín, 3 teáskanál porcukor, 3 szelet (90 g) Milka Schoko & Keks („Csoki és Keksz")

A pirított mandula-morzsákhoz: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál cukor, tortalapmorzsák

 

A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjéktől, a sárgájukat a vízzel együtt habosra verjük, és a cukor felét folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a megmaradt cukrot hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot a tojássárgájakrémhez adjuk. A darabokra tördelt Milka kekszes csokoládét robotgéppel vagy egy nagy késsel összezúzzuk. Az őrölt mandulát a sütőporral összekeverjük, majd a tojásfehérjehabra púpozzuk. Hozzáadjuk az apró Milka-darabkákat, és az egészet habverővel felverjük. Egy tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180-200 °C-on kb.

25 percig sütjük. A megsütött tortalapból a felső réteget (1 cm vastagságban) levágjuk és szétmorzsoljuk. A fagylaltot hagyjuk megolvadni. Eközben a habot kb. 1 percen alatt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és addig keverjük, amíg kemény habbá áll össze. A fagylaltot összekeverjük 3 evőkanál felvert habbal. A Milka kekszes csokoládét darabokra törjük, és robotgéppel vagy késsel összezúzzuk. A felvert habot és az apró Milka-darabkákat elkeverjük a krémes fagylalttal.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot beletöltjük és óvatosan megbarnítjuk. Hozzáadjuk a tortalapmorzsákat, kis ideig pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni.

A tortalapot egy tortagyűrűvel körülzárjuk, és eloszlatjuk rajta a fagylal­tot. Rászórjuk a tetejére a pirítottmandula-morzsákat. Legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük, fogyasztás előtt 30 perccel hűtőszekrényben hagyjuk enyhén felengedni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése