Citromos szelet



Elkészítés: 60 perc
Sütési idő: 30-35 perc

Hozzávalók:
tejföl (kb 2 dl), 2 db tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 12 dkg porcukor, 20 dkg Rama, 60 dkg finom liszt, baracklekvár ízlés szerint, 25 dkg darált dió, 10-15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor

Krém:
5 dl tej, 3 evőkanál finom liszt, 1 evőkanál kristálycukor, 25 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 1 db citrom, 1 adag reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem Ramával és beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót, majd ráteszem a másik lapot és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm. Krém: a krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, majd felfőzöm és kihűtöm. A Ramát a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot és annak a tetejére is krémet teszek. Beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes, vagy kacskaringós mintákat húzok és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.

Recept és fotó: Rama sütigyár (Edit)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése