Túrós szelet

Elkészítés: 60 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók:
Tésztához:
400 g liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vanillincukor, 100 g porcukor, 1 tojás, 7 evőkanál tej, 100 g margarin

Töltelékhez:
4 tojássárgája, 100 g cukor, 2 csomag vanillincukor, 1 citrom reszelt héja, 500 g túró, 250 ml tejszínhab, 4 tojásfehérje

Díszítéshez:
1 tojássárgája, 1 kiskanál tej, kevés porcukor

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük és egy keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk és sima tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Töltelék:
A tojássárgát, a cukor 2/3 részét, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat együtt habosra keverjük. Lassan a túrót és a tejszínhabot is hozzákeverjük. A tojásfehérjét habosra verjük és a maradék cukrot lassan hozzákeverjük. Ezután a tojáshabot elővigyázatosan a túrós masszába keverjük. A tészta felét 30x25 cm-esre nyújtjuk. A maradék tésztát egy kisütőmargarinozott 30x35 cm-es tepsiben kinyújtjuk. A tölteléket rákenjük, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot. A tojássárgát és a tejet elkeverjük, megkenjük vele a sütemény tetejét, majd megszúrkáljuk a felületet egy villával.
Ezután megsütjük a süteményt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése